gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Ароматна гъбена каша с печурки

Ароматна гъбена каша с печурки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7607k2k3k8
Ароматна гъбена каша с печурки
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
"Разкошна каша, приготвена лесно и с най-обикновени продукти, които могат да се намерят във всяка кухня"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в сгорещените краве масло и олио. Гъбите се почистват или обелват.

Половината се нарязват на дребно, а другите на филийки. Те също се слагат в тигана при лука да се запържат. Поръсват се червен пипер и след като омекнат и покафенеят се изваждат в чиния.

Температурата на котлона се намалява и в същата мазнина се запържва брашното при непрекъснато бъркане, като заедно с това се разрежда на няколко пъти с топла вода (общо 500 мл).

Бърка се периодично, за да се предотврати образуването на бучици и за да стане кашата гладка. Щом се сгъсти се връщат гъбите и лука в съда. Кашата се подправя със сол и черен пипер на вкус.

Прибавя се сухата мащерка и кашата се оставя да се готви още 5 мин. Накрая, когато е готова, се прибавят две супени лъжици прясно изцеден лимонов сок.

Ароматната гъбена каша с печурки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: