Постна есенна яхния
Posni jesenji paprikaš
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Постна есенна яхния

Постна есенна яхния

Постна есенна яхния
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"От кухнята се носи неустоим аромат на постна яхния"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • магданоз
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофите и морковът, нарязваме на парченца. Чушката се почиства и нарязва на лентички, тиквичката на полумесеци.

Загрява се олио и запържваме лук, чушка, моркови. След 3-4 минути добавяме нарязани кубчета картофи и тиквичката, за да се запържат и те.

Сипваме доматено пюре, добавяме червен пипер, разбърква се и наливаме топла вода да покрие продуктите.

Поръсва се сол, нарязани скилидки чесън, магданоз и чубрица. Готви се на тих огън огън до готовност на картофите.

Разбърква се брашното с малко вода и сипваме на тънка струя да размъти гозбата.

След като клокне се изключва и сервираме яхнията с нарязан пресен магданоз.

Постната есенна яхния е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: