Постна есенна яхния

Постна есенна яхния

Постна есенна яхния
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"От кухнята се носи неустоим аромат на постна яхния"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелват се картофите и морковът, нарязваме на парченца. Чушката се почиства и нарязва на лентички, тиквичката на полумесеци.

Загрява се олио и запържваме лук, чушка, моркови. След 3-4 минути добавяме нарязани кубчета картофи и тиквичката, за да се запържат и те.

Сипваме доматено пюре, добавяме червен пипер, разбърква се и наливаме топла вода да покрие продуктите.

Поръсва се сол, нарязани скилидки чесън, магданоз и чубрица. Готви се на тих огън огън до готовност на картофите.

Разбърква се брашното с малко вода и сипваме на тънка струя да размъти гозбата.

След като клокне се изключва и сервираме яхнията с нарязан пресен магданоз.

Постната есенна яхния е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: