gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от праскови

Мармалад от праскови

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1129k
Мармалад от праскови1 / 3
28/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
"Понякога си мислим, че затваряме в бурканчета не просто мармалад от праскови, а слънчеви лъчи!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете добре узрели, макар и дребни праскови. Почистете ги от костилките и ги смелете през машинка за месо.

Смляната прасковена каша сипете в голяма тава заедно със захарта, 2 пръчки канела и 3 ч.ч. вода. Сложете мармалада да ври на тих котлона, при непрекъснато бъркане.

Постепенно засилвайте огъня и бъркайте без да спирате. Мармаладът от праскови трябва да се сгъсти така, че дървената шпатула да прави пътечка по дъното на тавата.

Разбъркайте накрая с лимонтузуто и след няколко минути свалете от котлона. Махнете пръчките канела и разсипете горещия мармалад в бурканчета. Оставете ги обърнати да изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
42
30
22
10
Дай твоята оценка: