Кисели дюли

Кисели дюли

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
311376348
Кисели дюли
Снимка: Галя Василева
1 / 2
06/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
"И тази зима ще се наслаждаваме на любимото ни свинско с дюли, благодарение на тези разкошни кисели дюли"

Необходими Продукти

  • дюли - 7 - 8 бр. средно големи
  • оцет - 300 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • аспирин - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се средно големи дюли, така че да могат да влязат в трилитров буркан цели. Измиват се и дупчат с нож на няколко места.

Редят се в буркана, след което се изсипват солта, захарта, оцетът и счукани на прах хапчета аспирин. Долива се с вода.

Затваря се хубаво и се обръща в продължение на 5-6 дни, докато се разтворят хапчетата, солта и захарта.

След месец дюлите са готови, използваме като добавка към печено птиче или свинско месо. Може и за пряка консумация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: