Маринован печен хек

Маринован печен хек

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
4489353
Маринован печен хек1 / 2
06/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене50 мин.
Общо170 мин.
Порции4-5
"Печеният хек става двойно по-вкусен, когато преди това го мариновате в този богат сос!"

Необходими Продукти

  • хек - 1 кг охладено рибено филе от
  • олио - 4 - 5 с.л. за пържене
  • чесън - 3 броя пасирани скилидки
  • копър - на вкус, за чесновата паста
  • сол - на вкус
  • оцет - 1/2 ч.л. за чесновата паста
  • горчица - 1 ч.л. дижонска
  • мед - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • олио - 2 с.л. за маринатата
  • лимонов сок - 1 и 1/2 с.л.
  • естрагон - 1 - 2 щипки
  • чубрица - 2 щипки ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариноваме рибата с продуктите, приготвени за марината. Оставяме филето да престои на студено 1-2 часа.

Отцеждаме от маринатата и пържим в тиган с незалепващо покритие като парчетата филе обръщаме често, за да се изпържат равномерно.

Готовата риба отцеждаме от мазнината и слагаме в съд от йенско стъкло, като покриваме с капак, за да се задушат.

Правим чеснова паста от пасирания чесън, овкусен с копър, оцет, олио, сол на вкус. С нея заливаме готовата риба и оставяме да престои така поне 30 мин. преди консумация

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: