gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Бабините пълнени чушки

Бабините пълнени чушки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k11k20
Бабините пълнени чушки
Снимка: Мария Симова
1 / 4
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции5
"Само ориз и кайма не са достатъчни за баба, за да напълни чушки. Разберете тайната ѝ съставка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на ренде лука и картофите поотделно. Загрейте олиото, запържете лука и каймата за около 10 минути.

Последователно добавете ориза, картофите и подправките, запържете докато останат на мазнина.

Накрая добавете червения пипер, разбъркайте за кратко и премахнете плънката от котлона.

Измийте и изчистете чушките от кочаните и семките. С нож изрежете връхчетата отдолу, така че да стане малка дупчица.

Посолете чушките отвътре със сол и ги напълнете с плънката.

Подредете ги в тава, залейте ги с доматения сок и полейте равномерно с олиото.

Завийте тавата с лист алуминиево фолио и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете пълнените чушки около 30 минути, след което отвийте фолиото и ги запечете.

Бабините пълнени чушки са готови.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: