Слепени коледни сладки

Слепени коледни сладки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k5k5
Слепени коледни сладки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции10
"Най-великото изобретение за Коледа - слепени коледни сладки - изяждате две, а ви се брои за една"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете продуктите на стайна температура, маслото трябва да е меко. Към него добавете пудрата захар и започнете да мачкате с ръце, добавете яйцето и отново разбъркайте.

Сипвайте по малко от брашното, смлените бадеми и всички аромати.

Омесете гладко тесто, малка част от него омесете със какао, покрийте с домакинско фолио двете теста и оставете в хладилник за около час.

След като се е охладило разточете първо бялата част тесто на кора дебела около 4-5 мм.

С различни формички изрежете сладките и подредете в тава покрита с хартия за печене, какаовото тесто оформете по същия начин.

Загрейте фурната на 150 градуса и печете сладките около 10 минути, след като ги извадите и се охладят ги слепете с мармалад или сладко.

Поръсете слепените сладки с пудра захар и сложете от златните стафиди.

Слепените коледни сладки са готови.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: