Домашни сладки курабийки

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6822k3
Домашни сладки курабийки
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
28/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Понякога сутрин само една домашна курабийка е достатъчна, за да ни накара да се усмихнем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбивате яйцата с тел. Добавяте захарта и ванилената захар и разбивате до стопяването ѝ.

Следва млякото и угасената сода в него и олиото /може да замените олиото с 3 с.л. мас/.

След това добавяте пресятото брашно на етапи - до получаване на средно меко и гладко тесто.

В тавата от фурната, застлана с хартия за печене, редите топчета от тестото, които оформяте колкото орех.

На мен ми се получиха точно 20 топчета, но може и по малки да си ги правите.

Редите ги на разстояние поне 1 см, защото бухват. Разбивате яйцето хубаво и с четка, потопена в него, намазвате топчетата.

Поръсвате курабийките с кристална захар отгоре и пъхате тавата във загрята на 180 градуса фурна.

Пекат се до приятно покафеняване.

Домашните сладки курабийки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: