gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Златен кекс с тиква

Златен кекс с тиква

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1861k5065642
Златен кекс с тиква
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 4
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
"Ето го и златният медалист в категория Изучително и неповторимо вкусни кексове"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на парчета и сложете във фурната на 200°С за около 20 минути или докато омекне.

В дълбока купа с помощта на миксер разбийте тиквата заедно със захарта и зехтина. Сложете яйцата и щипката сол и разбийте добре.

Добавете брашното, бакпулвера и подправките (може и без тях, ако не ви допадат).

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена формичка и печете в предварително загрята на 170°С фурна с вентилатор или на 180°С без вентилатор.

Печете около 30 минути или докато кексът придобие златен загар и клечка за зъби излиза суха.

Оставете на страна да поизстине около 15 минути и след това прехвърлете кекса от формата върху решетка.

Поръсете с пудра захар преди да сервирате.

Златният кекс с тиква е готов.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: