Пиле по жътварски

Пиле по жътварски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3662k67k
Пиле по жътварски1 / 2
30/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2-3
"Има много невероятно вкусни рецепти за пилешко и смеем да твърдим, че тази е една от тях"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г пилешко филе или разфасовано пиле
  • гъби - 250 г
  • моркови - 1 - 2 броя
  • лук - 1 глава кромид
  • зеле - 1 ч.ч. накълцано
  • царевица - 4 с.л. от консерва
  • чушки - 1 - 2 броя
  • домати - 5 броя
  • нишесте - 1 с.л. за сгъстяване
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на по-едри късчета и ги поръсете с малко сол и черен пипер.

Загрейте мазнина и запържете месото равномерно. Извадете го, долейте още малко мазнина и добавете нарязаните лук, гъби, моркови, зеле, а след малко и чушки и ги оставете да се задушават до омекване, като редовно ги разбърквате.

След това поръсете с 1 с.л. червен пипер, добре объркайте и добавете пилешкото. Долейте 100 мл вода и добавете ситно нарязаните обелени домати.

Оставете всичко да къкри, докато се получи гладък сос, като при нужда се долива още малко вода. Накрая овкусете пилето по жътварски с малко сол и черен пипер.

След като сосът се редуцира леко, по желание може да сгъстите с малко размито нишесте или брашно.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: