Конфитюр за диабетици

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
29/08/2012
"Хората със захарен диабет също могат да се насладят на любимото си сладко. Вижте как!"
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 915
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • плодове - 1 кг по избор (сини сливи, череши, кайсии, вишни и т.н.)
  • вода - 100 мл
  • консервант - 1 пакетче Gelfix Extra 2:1 (Dr. Oetker)
  • подсладител - 2 - 3 с.л. течен (от типа на Huxol)
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества
Конфитюр

Начин на приготвяне

Количеството на подсладителя, който ще използвате за конфитюр от 1 кг плодове, трябва да се равнява на 500 г захар.

Измийте и подсушете плодовете, като отстраните костилките (ако имат). Смелете ги на пюре с мелачка и полученото пюре сипете в подходящ съд с широко дъно.

Долейте водата и Gelfix Extra, разбъркайте и сложете всичко на котлона. Оставете да ври 5 минути и добавете подсладителя заедно с рома.

Оставете сладкото да ври още 5 минути и снемете от котлона. Може да ви се струва рядко, но след като изстине, ще се сгъсти.

Веднага го разсипете в бурканчета, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу, докато добре изстинат.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
иванова
иванова
12.07.2014 22:03
От 3 години съм с тази диагноза-диабет но правя сладка без подсладители и други химии и се получава само плодове с много малко захар.Не знам дали и това не е вредно но сладка трябва да има и за домашните.
0
3