Начин на приготвяне
Сипваме водата и олиото в тенджера на котлона и кипваме за 2 минути.
В купа пресяваме брашното и правим кладенче. Сипваме в средата солта.
Постепенно изливаме горещата вода с олиото при брашното, като едновременно с това разбъркваме. Бъркаме с лъжица до пълното абсорбиране на течността. Изчакваме малко да се охлади, за да не ни пари на ръцете, и омесваме меко тесто.
Разрязваме с нож тестото на 15 части и от тях оформяме топчета.
Разточваме всяко топче на тънка кора върху набрашнен плот. Подгъваме навътре два срещуположни края. Поставяме по малко настърган кашкавал и настърган колбас и внимателно навиваме на руло.
Подреждаме кифличките в намаслена тава, намазваме ги с разбит жълтък и печем на 160 градуса до златисто.