Солени кашкавалени гризини с маслини
Slane grisine od kačkavalja sa maslinama
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Солени кашкавалени гризини с маслини

Солени кашкавалени гризини с маслини

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Солени кашкавалени гризини с маслини
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
11/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
"Какви ти солети, какви ти соленки - я опитайте нашите разкошни солени кашкавалени гризини с маслини"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г бяло
  • брашно - 70 г от лимец
  • кашкавал - 150 г
  • маслини - 10 бр. нарязани
  • масло - 120 г студено
  • жълтъци - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л. с аромат на риган
  • вода - 1 с.л. студена
  • сусам - 1 с.л. бял
  • черен сусам - 1 с.л.
  • белтък - 1 бр.
  • нигела - 2 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л. или риган
  • хималайска сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа пресяваме брашната, добавяме малко сол, ситно настъргания кашкавал, нарязаните маслини, стритите билки, семената и нигелата.

Към тях се добавяме студеното масло, нарязано на малки кубчета. Смесваме съставките, докато тестото заприлича на трохи.

Добавяме зехтина, разбитите жълтъци и бързо оформяме топка тесто. Ако има нужда, се добавя малко студена вода.

Тестото се оформя на топка и се намазва с разбития белтък. Увива се стегнато в свежо фолио и се прибира в хладилник за един час.

Докато е още студено, го разточваме на правоъгълник и го нарязваме на фитили.

Загряваме фурната на 180°C.

Гризините се подреждат върху тава, покрита с хартия за печене, и се поръсват с малко морска сол. Пекат се 10-12 минути, докато станат златисти на цвят. Охлаждат се върху метална скара.

Адаптирано от Anne’s kitchen

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: