Мраморен кекс с тонка боб

30/08/2012
фифи
отфифиНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 194
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа яйцата със захарта, докато се получи хубав и пухкав крем. Добавете киселото мляко, олиото и постепенно пресятото брашно с бакпулвера. Настържете около 1 к.л. от шушулката тонка боб и объркайте. В 1/4 от сместа сложете какао.

Бялата смес (3/4) сипете в намазана с олио и поръсена с малко брашно форма за кекс. Отгоре започнете да сипвате на зиг-заг какаовата смес.

Изпечете сладкиша в загряна на 180 градуса фурна за около 45-50 минути, а накрая проверете с клечка дали е готов. От аромата на тонка боба цялата кухня мирише превъзходно.

подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Илияна Апостолова
Може да намерите информация в Интернет, както и в този сайт.
0
0
Лени
Лени
11.09.2013 10:50
може ли да кажете какво е това "тонка боб" и откъде да се купи?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв