gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Солени маслени гризини

Солени маслени гризини

Солени маслени гризини
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"А за следващото парти пригответе солени маслени гризини, обещаваме ви, че ще бъдат истински хит"

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • брашно - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г твърд настърган
  • сол - 1щипка
  • семена - 1 с.л. микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа нарежете маслото на парчета. Сложете брашното, кашкавала, солта и семената. Разбийте яйцето в друга купа и отделете 2 с.л. (за намазване). Добавете и яйцето.

Разбъркайте всичко с ръце. Готовото тесто завийте в стреч фолио и оставете за 30 мин. в хладилника.

Извадете и разточете върху набрашнена повърхност във форма на правоъгълник. Нарежете на ленти по около 1 см.

Всяка лента завийте на спирала, като внимавате да не се скъса тестото.

Поставете готовите пръчки в тава, застлана с хартия за печене.

Намажете гризините с яйцето, което заделихте.

Печете на 190 градуса до приятен златист загар.

Солените маслени гризини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: