gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Солени маслени гризини

Солени маслени гризини

Солени маслени гризини
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции10
"А за следващото парти пригответе солени маслени гризини, обещаваме ви, че ще бъдат истински хит"

Необходими Продукти

  • масло - 50 г
  • брашно - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г твърд настърган
  • сол - 1щипка
  • семена - 1 с.л. микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа нарежете маслото на парчета. Сложете брашното, кашкавала, солта и семената. Разбийте яйцето в друга купа и отделете 2 с.л. (за намазване). Добавете и яйцето.

Разбъркайте всичко с ръце. Готовото тесто завийте в стреч фолио и оставете за 30 мин. в хладилника.

Извадете и разточете върху набрашнена повърхност във форма на правоъгълник. Нарежете на ленти по около 1 см.

Всяка лента завийте на спирала, като внимавате да не се скъса тестото.

Поставете готовите пръчки в тава, застлана с хартия за печене.

Намажете гризините с яйцето, което заделихте.

Печете на 190 градуса до приятен златист загар.

Солените маслени гризини са готови.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: