Запечено кисело зеле Гарние

15/11/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8295073293
"Кисело зеле, което изглежда като гурме изкушение - опитайте запечено кисело зеле Гарние "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 045
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • лук - 1 глава
  • доматен концентрат - 2 ч.л.
  • картофи - 2 - 4 бр. пресни, малки
  • наденица - 250 г сурово - пушена
  • наденица - 250 г сурова
  • свинско филе - 200 г пушено
  • бекон - 200 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - зрънца на вкус
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • лют червен пипер - едросмлян
  • сол - на вкус
  • олио - 60 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука и го задушете с малко сол в загрятото на умерен огън олио. Нарежете зелката на много тънки ивици и заедно с доматения концентрат, дафиновите листа и червения пипер сложете при лука.

2. Гответе за кратко и налейте вода, колкото да покрива продуктите. Посолете, добавете суровата наденица и целите картофи и варете до омекване на зеленцето и извиране на водата почти напълно.

3. Прехвърлете в глинен съд и отгоре подредете пушеното филе, бекона и пушената наденица. Поръсете с едро смлян лют пипер.

4. Запечете ястието в загрята на 200 градуса фурна до лек загар.

Забележка: Картофките може да си сварите отделно и да ги сложите накрая в момента на запичането, защото варейки се със зелето има опасност да се начупят.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар