Редена запеканка с пилешки гърди и зеленчуци
Ređano zapečeno jelo sa pilećim grudima i povrćem
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Редена запеканка с пилешки гърди и зеленчуци

Редена запеканка с пилешки гърди и зеленчуци

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3652k8132k5
Редена запеканка с пилешки гърди и зеленчуци
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Знаете, че обичаме реда - затова днешното вкусно предложение е за редена запеканка с пилешки гърди и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр. средни
  • лук - 2 глави средни
  • пилешки гърди - 500 г
  • зелен боб - 1 консерва
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • дафинов лист - 2 - 3 листчета
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • червен пипер - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • вода - 400 мл топла
  • за заливката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на хапки. Загрейте около 2-3 с.л. олио и сложете месото да се задушава, като налеете и мъничко вода, и леко посолите с щипка сол.

Разбърквайте периодично и задушавайте под капак за около 15-20 минути, след което дръпнете от огъня.

Обелете картофите и лука и ги нарежете на кръгчета.

Вземете тавичка и на дъното подредете кръгчетата картофи. Върху тях сложете лука, като го разделите на жулиени. Върху него разпределете късчетата пилешко месо, между което сложете няколко дафинови листчета.

Отцедете водата от консервата със зелен боб и го разпределете равномерно върху месото.

Нарежете доматите на кръгчета и ги подредете върху зеления боб. Най-отгоре поръсете ситно нарязан чесън.

В топла вода разтворете кубчето пилешки бульон, червеният пипер и зеленчуковата подправка. С този бульон залейте ястието.

Отгоре го полейте с олиото и сложете тавичката в загрята фурна за около 40 минути на 180 градуса.

През това време си пригответе заливката, като разбиете яйцата с 2 щипки сол, черен пипер, брашно и киселото мляко.

Когато ястието е почти готово, го извадете от фурната и го залейте със заливката, след което го върнете отново, за около 10-15 минути, за да се запече отгоре запеканката.

Редената запеканка с пилешки гърди и зеленчуци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: