gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Обикновен какаов кекс

Обикновен какаов кекс

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
Обикновен какаов кекс1 / 4
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ето, че не е нужно да творите сложни сладкарски вълшебства, за да зарадвате близките си с резен вкусен кекс"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте киселото мляко със содата да шупне. Разбийте яйцето със захарта, добавете какаото, ванилията и цялата смес разбийте към киселото мляко със содата.

Следва да добавите постепенно брашното и олиото и разбийте до хомогенна смес.

Сипете сместа в огнеупорна форма, предварително намаслена и набрашнена.

Сложете обикновения какаов кекс да се пече за около 50 минути в предварително загрята на 160 градуса. По желание към кекса се добавят ядки и сушени плодове в количество по желание.

Обикновеният какаов кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
525
42
32
20
10
Дай твоята оценка: