Пита-пица
Pogača-pica

Пита-пица

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3682k6181k5
Пита-пица
Снимка: Станислава Армянова
1 / 7
16/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"В настроение сме за импровизации и решихме да заложим на тази ужасно вкусна пита-пица"

Необходими Продукти

  • суха мая - 7 г
  • вода - 120 мл хладка
  • прясно мляко - 120 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • Първа плънка
  • сирене - 100 г
  • лютенца - 100 г
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • чубрица - 1 ч.л.
  • Втора плънка
  • лютеница - 100 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 8 парченца
  • кисели краставички - 2 бр.
  • семена - за поръване (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Активирайте маята, като я разбъркате в хладката вода, заедно със захарта. Оставя се така 10 минути или докато шупне.

2. Брашното и солта се пресяват. Яйцето се разбърква и се прибавя олиото към него. В брашното се прави кладенче и се изсипва течността и активираната мая. Меси се тесто. Оставя се да втаса около 30 минути.

3. Тестото се разделя на 2 за печене в тави 24-26 см. Разточва се всяка част на кръг. Поставя се в намазнена тава. В средата на кръга се слага малка чиния и се очертава кръг. Нарежете го на 8 части както торта.

4. Около малкия кръг сложете от плънка 1: лютеница, сирене и подправките, а на във втората тава от плънка 2: лютеница, сирене, нарязани на дребно краставички и кашкавалчетата. Всякo парче кашкавал трябва да се падне под триъгълник. Ако искате може и някакъв вид колбас да сложите.

5. Взема се едно от връхчетата от средата на малкия кръг тесто, обърнете го назад, като края пъхнете отдолу под питката. Така се обръщат и останалите триъгълници.

6. Ако искате може да се намаже с жълтък и да се поръси със семена. Пече се 35-40 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: