gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пастърма»Домашна пастърма от пилешко филе

Домашна пастърма от пилешко филе

Домашна пастърма от пилешко филе
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Вадете виното, защото днес ще опитаме един невероятен деликатес - домашна пастърма от пилешко филе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе измиваме и подсушаваме. В съд посипваме ситна сол като основа.

Подсушените филета ги поставяме отгоре и върху тях посипваме със сол. Гледаме солта да обхване навсякъде месото.

Оставяме да престоят така за около 5-6 часа. Моите ги оставих повече, но станаха по-соленички, макар, че на другите членове на семейството много им харесаха.

Когато са готови ги махаме от солта. Не се изненадвайте, че ще има много вода. Аз направих от купешките и затова може би се получи така, надявам се домашните да не пуснат толкова много вода. Измиваме от солта и подсушаваме.

В съд смесваме всички подправки. Вземаме филето и овалваме от всички страни.

Навързваме с връв и изкарваме на студено. Пастърмата трябва да престои седмица, след тогава да се консумира.

Домашната пастърма от пилешко филе е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: