Сос Бешамел

МариамМариамНовак
24/05/2009
"Самотен сос бешамел търси гриловани пилешки пържоли за неангажираща вечеря "
Готвене15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо237 832
  • Преглеждания за месеца7894
  • Преглеждания за седмицата1094
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопете маслото и свалете съда от огъня.

Сложете брашното, сол на вкус, настърганото индийско орехче и ги разбъркайте. След това на умерен огън към сместа прибавете постепенно топлото мляко. Бъркайте соса непрекъснато, докато заври и получите желаната гъстота.

Рейтинг

5 8
4 5
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Теодора Мещерова
Първо брашното трябва да се запържи, да замирише на пържено брашно! Второ- млякото се кипва в отделна тенджера и когато заври към него се добавя така нареченото "Ру"- разтопено масло, в което е запържено добре брашно! Това нещо може да се използва и за други сосове!
10
1