Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Класически Сос Бешамел

Класически Сос Бешамел

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Класически Сос Бешамел3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
"Самотен сос бешамел търси гриловани пилешки пържоли за неангажираща вечеря"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л.
  • масло - 50 гр.
  • брашно - 50 гр.
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопете маслото и свалете съда от огъня.

Сложете брашното, сол на вкус, настърганото индийско орехче и ги разбъркайте. След това на умерен огън към сместа прибавете постепенно топлото мляко.

Бъркайте соса Бешамел непрекъснато, докато заври и получите желаната гъстота.

Със соса Бешамел можете да си приготвите страхотна домашна лазаня, гръцка мусака или пиле фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
46
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Класически сос бешамем първо се запържва брашното в масло, за да не мирише на сурово тесто, след което се добавя постепенно,предварително сгорещено, млякото. В млякото на бавен огън се бърка не повече от седем минути и воала!
15.01.2024 16:43
18
3
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Първо брашното трябва да се запържи, да замирише на пържено брашно! Второ- млякото се кипва в отделна тенджера и когато заври към него се добавя така нареченото "Ру"- разтопено масло, в което е запържено добре брашно! Това нещо може да се използва и за други сосове!
01.03.2017 10:55
57
17