Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Класически Сос Бешамел

Класически Сос Бешамел

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Класически Сос Бешамел1 / 3
24/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
"Самотен сос бешамел търси гриловани пилешки пържоли за неангажираща вечеря"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л.
  • масло - 50 гр.
  • брашно - 50 гр.
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопете маслото и свалете съда от огъня.

Сложете брашното, сол на вкус, настърганото индийско орехче и ги разбъркайте. След това на умерен огън към сместа прибавете постепенно топлото мляко.

Бъркайте соса Бешамел непрекъснато, докато заври и получите желаната гъстота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
58
46
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Класически сос бешамем първо се запържва брашното в масло, за да не мирише на сурово тесто, след което се добавя постепенно,предварително сгорещено, млякото. В млякото на бавен огън се бърка не повече от седем минути и воала!
15.01.2024 16:43
5
3
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Първо брашното трябва да се запържи, да замирише на пържено брашно! Второ- млякото се кипва в отделна тенджера и когато заври към него се добавя така нареченото "Ру"- разтопено масло, в което е запържено добре брашно! Това нещо може да се използва и за други сосове!
01.03.2017 10:55
51
13