Запеканка със семена

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7784k1k3k11
Запеканка със семена
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
20/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Веган предложение, на което дори заклетите почитатели на мръвката няма да устоят"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 големи
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • домати - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • слънчогледови семки - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • джоджен - доста
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Семената се накисват в топла вода за 1-2 часа.

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът се реже на полумесеци, а чушките на лентички. Чесънът се нарязва на ситно.

В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът, чушките и картофите. Добавя се съвсем малко вода, подправките и се слага капакът. Оставят се около 20 минути докато омекнат, малко повече от на половина готови.

Тенджерата се сваля от котлона. В тава се изсипват зеленчуците. Доматът се нарязва на кръгчета и се разпределят върху зеленчуците. Семената се отцеждат от водата и се разпределят равномерно отгоре.

Пече се 20-30 минути в предварително загрята фурна.

След изпичане се оставя да изстине поне 30 минути, за да се отделя по-лесно на порции. Преди сервиране се поръсва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: