Лека салата със скариди

21/11/2017
nowayout.bg
отnowayout.bgНовак231
"Само на нас ли ни се причува, че салатата се опитва да си поръча още една бутилка бяло вино?"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 167
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с изчистването на скаридите - след като махнем главата и черупката им, правим малък разрез по дължина, за да махнем червото.

След това ги увиваме една по една като "бонбончета" в стреч фолио и ги слагаме за 4-5 минути, или докато порозовеят, във вряла вода.

За соса:
Майонезата, горчицата и лимоновият сок (около половин лимон или по вкус) се смесват и с тях заливаме нарязаната маруля, на финала добавяме скаридите най-отгоре.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Иван
Иван
21.11.2017 12:32
Тая маруля можеше да се сложи в чинията цяла и отгоре да се подредят скаридите или да се начупи на по-едри парчета! Това нещо прилича на повърнато и изплюто! И с тая майонеза не виждам как изобщо ще да е лека тази салата?
1
0
nowayout.bg
nowayout.bg
21.11.2017 14:35
Благодаря, съгласна съм с това, което казвате за витамините.
1
0
Иван
Иван
21.11.2017 14:30
На първо място, ако салата се реже на ситно, а не се къса от нея се губят витамините! Ако се накъса в нея се запазват всички витамини- така изглежда по-добре и е по-здравословна!
0
0
nowayout.bg
nowayout.bg
21.11.2017 13:32
Моите лични предпочитания са такива тя да бъде надребно нарязана/накъсана. Въпрос на вкус и избор. Относно лекотата на салатата, еми сигурно ако изтумбиш 1 кило, ще ти е тежко- да, но не става въпрос за това, за мен тя не беше тежка. : )
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв