Типови хлебчета с мед и мак

21/11/2017
"Знаете, че са вкусни и няма да може да им устоите, знаете и рецептата - действайте "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо75
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко. Пресейте и смесете различните видове брашно.

Прибавете маята с млякото, чукнете яйцето, добавете останалите продукти и замесете меко тесто.

Ако е необходимо, прибавете мляко или брашно, до получаването на гладко и нелепнещо тесто.

Покрийте тестото с фолио и го оставете на топло, за да втаса. Готовото тесто разделете на 6-7 топки.

Разтеглете всяка топка на фитил, завийте на охлюв и оформете.

Наредете питките в тава, застлана с домакинска хартия и ги оставете отново да втасат.

Изпечете в загрята фурна до 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар