gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички с шипков мармалад

Кифлички с шипков мармалад

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3111k4
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Класически, стилни и толкова вкусни - как да не ги изяде човек още докато са топли"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото леко се затопля и в него се разтваря маята. Брашното се прави на кладенче и в него се налива млякото, а след това се добавят яйцата - с изключение на единия жълтък, който се отделя в чашка.

Излива се олиото и се замесва меко тесто. Оставя се да си почине на топло за около 30- 40 минути. След това тестото се премесва леко и се дели на четири топки.

Една по една топките се разточват с дебелина 1 см. След това се режат на триъгълници. Във всеки триъгълник се слага по една лъжица от шипковия мармалад. Навиват се на кифлички.

Тава се застила с хартия за печене и върху нея се подреждат кифличките. Оставят се за 15 минути на топло да си починат.

Останалият жълтък се разбива с 1-2 капки оцет и 1 к.л. олио. С тази смес се намазват кифличките. Накрая се поръсват със сусамовите или макови семена, а може и с двете.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Кифличките с шипков мармалад са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: