Торта с много плодове

23/11/2017
Биляна
отБилянаИноватор1813972413
"Колкото повече плодове сложите, толкова по-вкусна ще стане тортата, знаехте ли?"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо758
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа и към тях се добавя киселото мляко, олиото и водата. Разбиват се добре и се добавят сухите съставки.

Разбива се отново до получаване на кексово тесто. Кръгла тава се застила с хартия за печене и в нея се изсипва тестото. Пече се в загрята фурна на 220 градуса до суха клечка.

Докато се пекат блатовете се изцеждат 4 от портокалите, а единият се обелва и нарязва на тънки парченца. Кивито и бананите също се обелват и нарязват. Ябълките само се измиват и нарязват. Сметаната се разбива.

Когато се изпече блатът се изважда от фурната и се оставя да изстине. С помощта на конец големият блат се разрязва на два или три па тънки.

Първият блат се слага на поднос и се сиропира с прясно изцедения портокалов сок. След това се намазва с тънък слой сметана и отгоре се подреждат банани. Слага се следващият блат и всичко се повтаря.

Когато се сложи последният блат цялата торта се намазва със сметана, а тази, която остава се слага в пош със шприц. С негова помощ се шприцоват розички и се украсява цялата торта. Най-отгоре се подреждат плодовете.

Желатинът се разтваря както е написано на пакетчето и с него се намазват вече подредените плодове. Оставя се за поне час в хладилник да стегне.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар