gotvach.bg»Рецепти»Риба»Тартар от пушена сьомга

Тартар от пушена сьомга

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k15k11
Тартар от пушена сьомга
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Изискано предложение за ценителите на гурме кухнята"

Необходими Продукти

  • сьомга - 100 г пушено филе
  • крема сирене - 4 с.л.
  • домати - 1 бр. малък
  • див лук - няколко стръка
  • черен хайвер - 3 ч.л.
  • рукола - 4 - 5 листенца
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сос табаско - 1 капка или на вкус
  • сос уорчестър - 2 капки или на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете домата на малки кубчета. Той не трябва да е презрял, а твърд. Ако кожата му е много дебела (това зависи от сорта) добре е да я обелите.

Накълцайте на ситно дивия лук и смесете с доматите. Прибавете зехтина, лимоновия сок, черен пипер и сол на вкус.

Филето от сьомга също направете на малки кубчета и омесете със соса уорчестър, табаско и черен пипер.

В широка чиния поставете квадратен или кръгъл ринг (при липсата на такъв може да ползвате разрязана пластмасова бутилка от вода например) и започнете да оформяте пластовете за нашия тартар.

На дъното сложете крема сиренето, притискайки с лъжичка, за да поеме формата на ринга. Заравнете добре. Върху него разпределете кубчетата овкусени домати, без сока, който са отделили.

Отгоре сложете сьомгата, отново притискайки, за да стане компактна и заеме формата на ринга. Завършете с черния хайвер, разпределяйки го на тънък пласт.

Премахнете внимателно ринга, украсете със листенцата рукола и сервирайте.

Добър апетит! Тартарът от пушена сьомга е страхотно предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка: