Супа със свинско месо без застройка

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
53
104
2845
1
23/11/2017
"Вадете големите лъжици, защото от тази вкусна супа няма как да се яде по малко "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 481
  • Преглеждания за месеца297
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво месото и го сложете в тенджера с 2 л вода. Щом кипне, махнете пяната и варете, докато месото започне да се отделя от костите.

Тогава извадете месото и прецедете бульона, защото може да се е откъснало малко парче кост при варенето или да е останало от пяната.

Докато месото изстива, за да можете да го обезкостите и нарежете или накъсате на малки парченца, то сложете в прецедения бульон да се варят рендосаната главичка лук и рендосания морков, както и нарязаните на ситно гъби. Когато те омекнат и сте готови с месото, прибавете и него, домата на ситни кубчета, солта и поне по една щипка от подправките - черен пипер, чубрица, джоджен, риган.

Оставете на умерен огън поне 15 минути, за да се смесят ароматите на продуктите и подправките. Най- последно добавете фидето и гответе според описанието на опаковката, ако е тънко - 7 минути е достатъчно и отдръпнете от огъня. Сложете оцет или лимонов сок, маслото за разкош, а при поднасяне- пресен магданоз.

Забележка: За вкуса на супата е важно да има и кости, не само месо. Хубаво е и да не се долива вода, но ако изкипи прекалено, долейте още, докато се вари месото. Ако месото е по-тлъсто, може да пропуснете маслото.

Надявам се да ви хареса моето предложение за супа в студените зимни вечери. У нас много се цени.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар