Начин на приготвяне
Измийте хубаво месото и го сложете в тенджера с 2 л вода. Щом кипне, махнете пяната и варете, докато месото започне да се отделя от костите.
Тогава извадете месото и прецедете бульона, защото може да се е откъснало малко парче кост при варенето или да е останало от пяната.
Докато месото изстива, за да можете да го обезкостите и нарежете или накъсате на малки парченца, то сложете в прецедения бульон да се варят рендосаната главичка лук и рендосания морков, както и нарязаните на ситно гъби. Когато те омекнат и сте готови с месото, прибавете и него, домата на ситни кубчета, солта и поне по една щипка от подправките - черен пипер, чубрица, джоджен, риган.
Оставете на умерен огън поне 15 минути, за да се смесят ароматите на продуктите и подправките. Най-последно добавете фидето и гответе според описанието на опаковката, ако е тънко - 7 минути е достатъчно и отдръпнете от огъня. Сложете оцет или лимонов сок, маслото за разкош, а при поднасяне- пресен магданоз.
Забележка: За вкуса на супата е важно да има и кости, не само месо. Хубаво е и да не се долива вода, но ако изкипи прекалено, долейте още, докато се вари месото. Ако месото е по-тлъсто, може да пропуснете маслото.
Надявам се да ви хареса моето предложение за свинска супа в студените зимни вечери. У нас много се цени.
Супата със свинско месо без застройка е готова.