Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Зеленчукова яхния със свинско месо на фурна

Зеленчукова яхния със свинско месо на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Зеленчукова яхния със свинско месо на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Любимите ни сезона са есента и зимата, защото няма никакви комари и яхниите са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • олио - 50 мл
  • масло - 40 г
  • пресен лук - 2 връзки
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 250 г пресни
  • моркови - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 глава
  • люти чушки - 2 бр. сухи
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета, измийте и го подсушете. Нагрейте олиото и добавете месото, поръсете с черен пипер на вкус и запържете до златисто-кафяв цвят, премахнете от съда и го поставете на дъното на тава.

Нарежете моркова на кубчета, гъбите на филийки, а праза и пресния лук на по-едро.

Поставете нарязания зеленчук в същия съд, добавете нарязаното на кубчета масло и ги задушете под капак до омекване.

Накрая добавете брашното, доматеното пюре и разбъркайте, накрая прибавете червения пипер и отново разбъркайте.

Премахнете от огъня и поставете зеленчука върху месото. Почистете чесновата глава от външната обвивка, измийте я добре заедно със сухите люти чушлета.

Поставете ги в тавата заедно с дафиновия лист, налейте топла вода в тавата, така че да покриете месото и зеленчука добре.

Посолете яхнията на вкус и разбъркайте, поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 60 минути, до готовност.

Зеленчуковата яхния със свинско месо на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: