Зеле на фурна с бутчета

24/11/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"Любимото ни зеле е това, което е приготвено с гарнитура от сочни бутчета "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо3 473
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - 1 голяма зелка
  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • зеленчукова подправка - 2 с.л.
  • червен пипер - 3 - 4 с.л.
  • олио
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ивици. В тава се сипва малко олио. След това се прибавя нарязаното прясно зеле.
Тавата се слага на котлона да се запържи зелето.

От време на време се разбърква. След 5-10 минути се прибавя една чаена чаша вода, да се задуши. Оставя се за малко на котлона.

След това се подправя със зеленчуковата подправка и червения пипер. Разбърква се. Слагат се и листата дафинов лист.

Отгоре се слагат измитите бутчета. Поръсват се с малко олио и със зеленчуковата подправка. Сипва се малко вода.

Отгоре се завива със фолио.

Зелето с бутчетата се пече на 180 градуса за около 40 минути. След това се сваля фолиото и се оставят още 10-15 минути във фурната.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар