Свинско с гъби и плънка

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Свинско с гъби и плънка3 / 3
26/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Обожаваме рецепти, които започват с думите Взимате 10 вратни пържоли"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 10 бр.
  • гъби - 500 г
  • пушен бекон - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • зрял лук - 1 бр.
  • кисели краставички - 6 бр.
  • майонеза - 200 г Краси
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1 щипка
  • сол
  • олио - 1 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • вода - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват на тънко с помощта на дървено чукче.

Беконът, краставичките, морковът и лукът се нарязван на ситно и се размесват с майонезата.

Всяка пържола се намазва с част от майонезената смес и се поставя права в тенджера от йенско стъкло, до нея се намазва и реди всяка следваща.

Свинските пържоли си поръсват с подправките и олиото, а около тях се поставят почистените и нарязани гъби, заливат се с виното и водата и се пекат под фолио.

Изпичането става в студена фурна, която се загрява на 200 градуса за 60 минути, след което се маха фолиото и се допичат за още 10 минути на 180 градуса, за да придобият златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: