Свинско кавърма кебап

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Свинско кавърма кебап
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Знаете ли кои са трите вълшебни думи, които могат да ви накарат да забравите всякакви обещания за диети и пости - свинско кавърма кебап"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг, от плешка
  • кромид лук - 300 г
  • праз лук - 1 стрък
  • червени пиперки - 3 бр.
  • зелена пиперка - 1 бр.
  • лютива пиперка - 1 бр., по желание
  • печурки - 5 - 6 бр., от консерва
  • растителна мазнина - 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, почиства от сухожилия или ципи и се нарязва на малки кубчета.

Задушава се в растителната мазнина заедно.

Лукът се нарязва на полумесеци, а праза - на тънки резени. Добавят се към месото.

След като се изпари водата, се прибавят пиперките, нарязани на ивички, разреденото в малко вода доматено пюре, нарязаните гъби, подправките и виното.

Съдът се покрива с капак и кавърмата се задушава на слаб огън до омекване на съставките.

Преди поднасяне се прибавя ситно нарязан магданоз към кебапа.

Свинското кавърма кебап е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: