Бърза Леща яхния

РадинаРадина
Новак
445167
Бърза Леща яхния1 / 6
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ароматно предложение за обяд, от което ще се възползваме обезателно!"

Необходими Продукти

  • леща - 250 - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - около 10 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • чубрица
  • домати - 1 - 2 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • мазнина - 3 - 4 с.л.
  • целина - стрък
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чесънът и морковът се нарязват на ситно и се задушават с мазнината и малко вода.

Добавя се измитата леща и червеният пипер, доливат се 2-3 чаши вода или бульон и се задушава около 20 минути.

Добавят се настърганите домати и нарязаните на ситно чушка и целина, останалите подправки и ако има нужда се налива още течност.

Яхнията се вари още малко и се добавя размитото с вода брашно. След сваляне от котлона се поръсва с нарязан магданоз.

Бързата Леща яхния е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
522
412
31
23
10
Дай твоята оценка: