gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница за диабетици

Лютеница за диабетици

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5016k
Лютеница за диабетици1 / 2
13/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
330 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците. Чушките и патладжаните изпечете, обелете и смелете през месомелачка. Същото направете и с чесъна, като го пресовате.

Почистете чепките на доматчетата и ги смелете в отделен съд.

В голям съд на котлона сипете доматите и ги сложете да се варят на силен огън. Щом започнат да се посгъстяват може да започнете и да бъркате по сериозно с дървена лъжица.

Щом доматите се сгъстят, добавете чесъна, патладжаните и червените чушки. Продължете бъркането още около 1 час, за което време бъркате непрекъснато, за да не загори.

Щом лъжицата започне да оставя пътечка по дъното на съда, добавете олиото. Бъркайте отново и намалете леко колона, за да може лютеницата да се запържва, а не да пръска.

Когато лъжицата пак започне да оставя следи, добавете самардала и сол на вкус, както и подсладител. Разсипете горещата лютеница в бурканчета. Затваряйте ги и оставете с капачките надолу да изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: