Кюфтенца от тиква на фурна

26/11/2017
"Не хабете тиквата за разни десерти, ето ви изпитана рецепта за апетитни кюфтенца от тиква на фурна "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 760
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва, нарязва на парчета и се смила в кухненски робот, а в последствие се прехвърля в голяма купа.

Лукът се нарязва на четири и без да се мие роботът, се смила в него - добавя се към тиквата, както всички подправки и яйцето. Сместа се разбърква добре.

Междувременно овесените ядки са натопени във вода, колкото да се покрият, с добавен соев сос и черен пипер. Когато напълно абсорбират течността, се изсипват в голямата купа и отново се размесва добре.

Накрая се слагат и рендосаните сирене и кашкавал, размесва се, по преценка може да се добави малко брашно и се оставя да "почине" за 10-тина минутки.

С намазнени ръце се оформят кюфтенца и се редят в намазнена тава, полива се лекичко всяко кюфтенце с олио и се слагат да се пекат в загрята фурна на 200 градуса.

Готови са, когато се зачервят.

Сервират се с кисело мляко или лютеничка, а най-добре по вкус :-)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар