gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Парена туршия от червена капия

Парена туршия от червена капия

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1124k
Парена туршия от червена капия1 / 2
22/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
"При толкова пресни червени капии по пазара просто не може да не сложите поне няколко буркана с парена туршия!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 5 кг капия
  • оцет - 2 л винен
  • вино - 1 л наливно
  • вода - 1 л
  • сол - 2 ч.ч.
  • захар - 3 - 4 с.л. (може и без)
  • олио - 2 ч.ч.
  • синап - 1 - 2 с.л. синапено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте чушките и ги почистете от семенната част. Кипнете в съд оцета, виното, водата, солта, захарта и олиото.

Пускайте по няколко пиперки в кипящата смес. След 2-3 минути ги вадете и пускайте следващите.

Щом парените чушки изстинат, ги наредете в буркани, като по желание добавяйте почистени скилидки чесън.

Саламурата кипнете още веднъж и долейте в бурканите, като добавите и по малко синапени зърна. Отгоре притиснете с по 2 кръстосани лозови пръчици.

Затворете бурканите плътно и съхранявайте туршията на хладно място.

След 18 дни парената туршия от червена капия е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
43
32
20
10
Дай твоята оценка: