Руло Стефани с хрупкава коричка

28/11/2017
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф748308266
"С хрупкава коричка е най-вкусно, опитайте и ни кажете, че сме прави "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо635
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • галета - 50 г + 50 г за овалване на рулото
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • яйца - 3 бр. сварени+ 1 бр. сурово за намазване на рулото
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в дълбока купа. Добавят се галета, сол, черен пипер, кимион и накълцан магданоз. Омесва се хубаво и се оставя в хладилник да престои за 1 час.

После от каймата се отделя една шепа, а по-голямото количество се прави на руло, като по средата се оформя на лодка.

Нареждат се сварените яйца, а с отделената кайма се покриват. Отново се дооформя на руло.

После, първо, се овалва в брашно, намазва се от всички страни с разбито яйце и накрая се овалва в галета.

Прехвърля се в малка тавичка и се пече в загрята фурна на 200 градуса за 35 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар