Селска туршия
Village-Style Pickles

Селска туршия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5021k
Селска туршия
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
15/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
"Традицията повелява да приготвите Селска туршия със зеленчуци, които сте отгледали сами!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете здрави зеленчуци в желаното от вас количество, както и вид. Добре ги почистете.

Нарежете зелето на филии, надупчете корнишоните. Останалите зеленчуци нарежете едро и обелете скилидките чесън.

Сипете всички зеленчуци в бидон. Долейте вода догоре и после я прецедете, за да измерите нужното количество.

На всеки литър добавете 40 г сол и 50 мл оцет. Сложете маринатата от вода, оцет, сол и черен пипер да кипне и залейте в бидона.

Притиснете с чист камък. Оставете селската туршия на хладно и претакайте 5-6 дена.

Добавете и натриевия бензоат - 1 г за килограм зеленчук.

След 20 ден селската туршия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
516
419
310
23
10
Дай твоята оценка: