Картофена торта с топено сирене

16/09/2012
Nevena
отNevenaНовак1331
"Торта, която не се нуждае от свещички или украса, а само от студена бира "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 954
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво картофите и ги белим. Нарязваме ги на филийки, еднакво дебели. Подреждаме част от филийките на дъното на намазнена тава, като блат.

Поръсваме със сирене, малко от предварително задушените гъбки, лук, шунка, топено сирене, чубрица и сол. След това повтаряме по същия начин, като добавяме и по малко зехтин.

Слагаме фолио и печем в загрята фурна. Когато тортата е почти готова прибавяме и настърган кашкавал и допичаме без фолио.подобни рецепти тук

5 16
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Илияна Апостолова
Много ми хареса и на мен, на нас де :) Само че аз добавих една малка сметана за готвене- 200 гр., с която поливах пластовете картофи и малко готова подправка за барбекю в запръжката. Шунката замених със свински гърди, а зехтина- с олио. Стана ЧУДЕСНО!!! Общо взето, при запеканките може да се импровизира много. Действайте смело и се наслаждавайте на резултата :))
1
0
Иван
Иван
28.09.2012 19:26
Много вкусно стана :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв