gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Горещ Шоколад»Горещ шоколад с Амарето

Горещ шоколад с Амарето

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k16k12
Горещ шоколад с Амарето
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
05/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Гореща сладост, която искате да споделите с любим човек"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня. Добре е да бъде натрошен на еднакви по големина парченца, за да се разтопи равномерно.

Отделете една чаша от млякото, а останалото поставете на котлона заедно със захарта. Когато тя се разтопи, намалете огъня и прибавете шоколада бъркайки до хомогенизиране.

В заделената чашка мляко разтворете нишестето, така че да няма бучки. Налейте го на тънка струйка при шоколадовата смес.

Сипете ликьора Амарето и бъркайте до получаване на леко гъста шоколадова течност (около 5 минути)

Сервирайте в чашки с малко сметана и много горещо и споделете с приятели за настроение и много енергия през студените зимни дни.

По желание може да настържете още черен шоколад за разкош във всяка чаша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: