gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Горещ Шоколад»Горещ шоколад с Амарето

Горещ шоколад с Амарето

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Горещ шоколад с Амарето
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
05/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Гореща сладост, която искате да споделите с любим човек"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтопете шоколада на водна баня. Добре е да бъде натрошен на еднакви по големина парченца, за да се разтопи равномерно.

2. Отделете една чаша от млякото, а останалото поставете на котлона заедно със захарта. Когато тя се разтопи, намалете огъня и прибавете шоколада бъркайки до хомогенизиране.

3. В заделената чашка мляко разтворете нишестето, така че да няма бучки. Налейте го на тънка струйка при шоколадовата смес.

4. Сипете ликьора Амарето и бъркайте до получаване на леко гъста шоколадова течност (около 5 минути)

5. Сервирайте в чашки с малко сметана и много горещо и споделете с приятели за настроение и много енергия през студените зимни дни.

По желание може да настържете още черен шоколад за разкош във всяка чаша.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: