Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Цаца на фурна с доматен сос и гарнитура

Цаца на фурна с доматен сос и гарнитура

Цаца на фурна с доматен сос и гарнитура
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пържената цаца си е класика, но направо ще ви шашнем с тази страхотна цаца на фурна с доматен сос"

Необходими Продукти

  • цаца - 500 г риба
  • домати - 400 г консерва
  • олио - 3 с.л.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз
  • захар
  • гарнитура
  • ориз - 1 ч.ч.
  • маслини - 6 - 7 бр.
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цацата се измива през две-три води и отцедена сипваме в тавичка.

В тиган се загрява олио, запържва се настърган лук и скилидки чесън. Когато омекнат, се добавя нарязани ситно и обелени домати.

Овкусяват се с малко захар, сол и черен пипер. Разбърква се за две-три минути и заливаме рибата в тавата.

Печем рибата в загрята фурна 180 градуса около 30 минути под фолио, да изври течността и да остане на мазнина.

Сварява се ориза в подсолена вода и се отцежда.

Сервираме порция риба с доматен сос, гарнирана с две лъжици бял ориз, поръсен с прясно смлян черен, маслини и ситно нарязан магданоз!

Цацата на фурна с доматен сос и гарнитура е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: