Начин на приготвяне
Цацата се измива през две-три води и отцедена сипваме в тавичка.
В тиган се загрява олио, запържва се настърган лук и скилидки чесън. Когато омекнат, се добавя нарязани ситно и обелени домати.
Овкусяват се с малко захар, сол и черен пипер. Разбърква се за две-три минути и заливаме рибата в тавата.
Печем рибата в загрята фурна 180 градуса около 30 минути под фолио, да изври течността и да остане на мазнина.
Сварява се ориза в подсолена вода и се отцежда.
Сервираме порция риба с доматен сос, гарнирана с две лъжици бял ориз, поръсен с прясно смлян черен, маслини и ситно нарязан магданоз!
Цацата на фурна с доматен сос и гарнитура е много вкусна.