Курабийки с лимонова кора

Курабийки с лимонова кора
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
05/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции15
"Курабийки от клас ААА - Апетитни, Ароматни и Адски вкусни"

Необходими Продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • разтопена мас - 3 - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 600 г
  • за намазване
  • жълтък - 1 бр.
  • захар - кристал за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта на пухкав крем. Добавя се разтопена свинската мас, киселото мляко, в което предварително е разбита сода за хляб да шупне, ванилия, настъргана кора от лимон или портокал.

Разбърква се добре и сипваме в средата на брашното. Замесва се от продуктите меко тесто, но да не лепне.

Купата с тестото се завива с кърпа и оставяме да си почине 15-20 минути. С намаслени ръце се късат топчета и нареждаме в тава върху хартия за печене.

Отгоре всяко се намазва с разбит жълтък и поръсваме обилно захар. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност!

Хрупкави и много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: