Осо буко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9434k1015k
Осо буко1 / 3
22/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене140 мин.
Общо165 мин.
Порции4
"Необикновено вкусно ястие с телешко месо, което заслужава и необикновено и запомнящо се име!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и подсушете месото. Овържете го с конец, за да не се разпадне в процеса на готвене.

Обилно овкусете говеждото със сол, черен пипер и го оваляйте в брашно. Запържете го в сгорещения зехтин равномерно и го извадете в чиния.

В същия съд задушете нарязаните лук, морков и целина. Щом омекнат, добавете доматеното пюре, долейте бялото вино и сложете месото.

Долейте бульона (горещ) и овкусете с натрошен дафинов лист, розмарин, мащерката. Оставете Осо буко да къкри на слаб котлон за 2 часа. Може да го преместите и във фурната да се пече.

Смесете магданоза, лимоновата кора и скълцан чесън. 5 минути преди Осо буко да е готов, добавете микса от тези ароматни съставки към ястието.

Рейтинг

5 6
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: