Осо буко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Осо буко1 / 3
22/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Необикновено вкусно ястие с телешко месо, което заслужава и необикновено и запомнящо се име!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - около 1 кг джолан с кост
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стъбло
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • бульон - 3 ч.ч. пилешки
  • розмарин - на око
  • мащерка - на вкус
  • чесън - скилидки на вкус
  • магданоз - 1/3 връзка нарязан
  • лимони - 1 с.л. настъргана лимонова кора
  • сол
  • черен пипер
  • брашно
  • зехтин - или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измийте и подсушете месото. Овържете го с конец, за да не се разпадне в процеса на готвене.

Обилно овкусете говеждото със сол, черен пипер и го оваляйте в брашно. Запържете го в сгорещения зехтин равномерно и го извадете в чиния.

В същия съд задушете нарязаните лук, морков и целина. Щом омекнат, добавете доматеното пюре, долейте бялото вино и сложете месото.

Долейте бульона (горещ) и овкусете с натрошен дафинов лист, розмарин, мащерката. Оставете Осо буко да къкри на слаб котлон за 2 часа. Може да го преместите и във фурната да се пече.

Смесете магданоза, лимоновата кора и скълцан чесън. 5 минути преди Осо буко да е готов, добавете микса от тези ароматни съставки към ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
42
33
20
10
Дай твоята оценка: