Пушена херинга с ябълков сос

Пушена херинга с ябълков сос

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
329
990
476
463
2
06/12/2017
"Тайната е в соса, а комбинацията е неописуемо вкусна"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо416
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • херинга - 2 бр.
  • сол
  • течен пушек - 50 мл
  • ябълки - 2 бр.
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства много добре. Може просто да я цепнем през средата или да я отрежем на филета. Натъркваме със сол.

Загряваме фурната на 180 градуса. В тава се изсипва течният пушек, а решетката на фурната се поставя над тавата.

Слагаме рибата на решетката и печем. След като изключим фурната, оставяме рибата да престои известно време вътре.

Ябълките се настъргват. Добавят се захарта, индийското орехче и оцетът. На бавен огън оставяме да ври, докато стане гъст сироп.

С него заливаме рибата, поставена вече в чиния, и сервираме пушената херинга с ябълков сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Много интересна и хубава рецепта. Много ми се иска да я пробвам, но никъде не съм срещала течен пушек. Ще потърся. Благодаря за идеята :)
0
0
Йорданка Ковачева
Само споделих, че ми харесва идеята и ще си потърся пушек :) Не съм искала да ви ангажирам да ми помагате в намирането на такъв;) И да живеехте в България нямаше да ми е от полза ако ми кажете откъде да си го набавя, защото и аз съм в чужбина. Благодаря отново и хубав ден. (Или вечер е при вас...)
1
0
Потребител#184319
Живея в Щатите. Не мога да Ви помогна с намирането на такъв в България. Успех!
0
0