Сафрид на скара

22/09/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Търсим си компания за обяд. Вие свободни ли сте?"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 512
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • сафрид - 1 кг по - едри риби
  • за маринатата
  • вода - 50 мл
  • зехтин - 70 мл
  • соев сос - 30 мл
  • лимони - изцеден сок от 1 лиомон
  • черен пипер
  • сол - сол на вкус
  • доматено пюре - 1 ч.л. гъсто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете сафрида от вътрешности и перки. Всички продукти за маринатата разбийте добре.

Загрейте скарата с намазнени реотани. Всеки сафрид потапяйте в маринатата за кратко преди да метнете на скарата.

Изпечете сафрида от двете страни. При обръщане внимавайте да не се натроши. Поднесете сафрида на скара с гарнитура от картофи или др. зеленчуци.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

анатоли
анатоли
22.12.2014 18:08
това е пъстърва
0
0
Чичо
Чичо
26.11.2013 15:00
Това не е никакъв сафрид!!!
0
1
Илма
Илма
23.09.2012 08:53
Ще се пробва в най-скоро време по този начин.Снощи пекох сафрид на скара,но само с лимонов сок и подправка за риба.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв