Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сафрид на скара

Сафрид на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Сафрид на скара
Снимка: Анонимен
3 / 4
22/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2-3
"Търсим си компания за обяд. Вие свободни ли сте?"

Необходими Продукти

  • сафрид - 1 кг по - едри риби
  • за маринатата
  • вода - 50 мл
  • зехтин - 70 мл
  • соев сос - 30 мл
  • лимони - изцеден сок от 1 лиомон
  • черен пипер
  • сол - сол на вкус
  • доматено пюре - 1 ч.л. гъсто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете сафрида от вътрешности и перки. Всички продукти за маринатата разбийте добре.

Загрейте скарата с намазнени реотани. Всеки сафрид потапяйте в маринатата за кратко преди да метнете на скарата.

Изпечете сафрида от двете страни. При обръщане внимавайте да не се натроши. Поднесете сафрида на скара с гарнитура от картофи или др. зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

анатоли
анатоли
това е пъстърва
22.12.2014 18:08
2
Чичо
Чичо
Това не е никакъв сафрид!!!
26.11.2013 15:00
1
Илма
Илма
Ще се пробва в най-скоро време по този начин.Снощи пекох сафрид на скара,но само с лимонов сок и подправка за риба.
23.09.2012 08:53