gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Пържена Риба»Филе от риба тон във винегрет от мед и горчица

Филе от риба тон във винегрет от мед и горчица

Филе от риба тон във винегрет от мед и горчица
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 11
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене6 мин.
Общо21 мин.
Порции2
"Това е най-вкусният начин за приготвяне на филе от риба тон, всички останали просто бледнеят пред него"

Необходими Продукти

  • риба тон - 2 бр. филе, 320 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус, едра, люспеста
  • За винегрет
  • ябълков оцет - 80 мл
  • зехтин - 100 мл
  • бяло вино - 50 мл
  • мед - 1 с.л.
  • горчица - 2 - 3 с.л. на зърна
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л. или на вкус
  • копър - 1 ч.л. сух или пресен
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Смесете в купа всички продукти за винегрета, като чесъна пресовайте или настържете на фино ренде. Поставете рибните филета, така че да се покриват леко от тази марината, и приберете в хладилник за 30 минути до 1 час.

2. Загрейте две супени лъжици зехтин в тиган с незалепващо дъно на силен огън. Ръснете малко едра люспеста сол на дъното и положете маринованите вече филета. Ще пръска леко в началото, затова се отстранете, за да няма инциденти.

3. Запечете две минути от едната страна и обърнете за още четири минути от другата. Това време е достатъчно за запечатване на филета със дебелина от сантиметър и половина. Ако вашите са по-дебели, гответе малко по-дълго. Отвътре трябва да останат розови, което не означава, че са сурови.

4. Може да сервирате пържената риба по два начина - топла, поднасяйки я веднага, полята с останалия винегрет, или охладена, пускайки горещите филета обратно в течността и оставяйки ги да поемат още от нея. Само не прекалявайте с времето за престой в маринатата.

Добър апетит! Филето от риба тон във винегрет от мед и горчица е много вкусно.

Рейтинг

5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: